Jabolka

Jonagold, Elstar, Zlati delišes, Ajdared, Brauburn, Gala

Jonagold: Dozori konec septembra in v dobri kleti obstoji do januarja. Je zelo sočno in sladko, rahlo kiselkastega, aromatičnega okusa. Elstar: Sorta Elstar diploidna sorta, v sadnem izboru za Slovenijo je uvrščena med glavne sorte. Zaradi okusnih in privlačnih plodov je zelo priljubljena sorta. Zlati delišes: Zlati delišes je naključni sejanec. Spada med glavne slovenske sorte slovenskega sadnega izbora in je ena najbolj razširjenih sort na svetu. Je diploidna sorta. Ajdared: Je naša najbolj razširjena sorta jabolk in tudi ena najbolj obstojnih. Izvira iz ZDA (Idaho). V dobri, hladni in vlažni kleti ta jabolka pričakajo tudi poletje. Je zimska sorta. Brauburn: Izvira iz Nove Zelandije. Zori v prvi polovici oktobra. Meso je zelo čvrsto, sočno, bolj sladkega okusa in mile arome. Plodovi so občutljivi na grenko pegavost. Ima mesto med najkvalitetnejšimi sortami. Gala: Ena naših novejših sort. Dozori zgodaj septembra in je rumeno-rdeče barve. Je izredno kompaktno in okusno jabolko. V zadnjih letih je postala zelo prepoznavna na trgu in povpraševanje po njej je vse večje. Priljubljena je predvsem na trgih, kjer potrošniki želijo slajša jabolka.


Hruške

Viljamovka

Plod Viljamovke je zvonasto hruškast, kožica je tanka v začetku svetlo zelena, pri dozorevanju rumena na sončni strani včasih rdečkasta, meso hruške je belo, sočno, popolnoma topno, aromatično, hruška z značilno muškatno aromo, odličnega okusa. Večino hrušk iz naše kmetije s posebno pasirno linijo predelamo v sokove. Na ta način sokovi ohranijo svojo svežino in značilen okus.


Grozdje

Isabela, Otela, Jurka

Pridelujemo stare samorastne vrste grozdja: Isabela, Otela, Jurka. Vrste so izredno odporne in relativno nezahtevne za gojenje, kar pomeni manj škropljenja ter obdelovanja vinograda. Vso grozdje, ki ga pridelamo uporabimo izključno za naš grozdni sok.


Maline

Polka

Pridelujemo maline vrste Polka, ki je stalno rodna vrsta malin. Rastlina obrodi od julija do prve zmrzali. Namenjene so predvsem predelavi, vendar zaradi izjemnega okusa do tja nikoli ne prispejo.


Slive

Domača nešplja

Ta sorta je poznana pod različnimi sinonimi: Bistrica, Madžarska, Požegača. Je stara lokalna sorta in že samo v Sloveniji obstaja veliko ekotipov. Ključna razlika med slivo in nešpljo je v tem, da se nešplje zlahka ločijo od koščic, slive pa so tiste katerih meso se od koščic loči nekoliko težje. Je samooplodna sorta, ki cveti pozno in je odporna proti pozebi. Je cepka; to pomeni, da gre meso lepo od koščice. Kožica je modre do modrovijolične barve s sivim poprhom, meso je zlato rumene barve..


Višnje

Gorsemska

Sorta višnje Gorsemska je srednje bujna in pokončne rasti. Plod je dokaj debel, okroglo ploščat, kožica je temno rjavo rdeče barve. Meso je temno rdeče zelo sočno, sladko kislega okusa. Višnja je samooplodna in zelo rodna.