PREDELAVA

V letu 2010 smo se na kmetiji začeli ukvarjati s predelavo sadja. Registrirali smo dopolnilno dejavnost in v celoti obnovili gospodarsko poslopje. Postopoma smo dopolnili in izpopolnili opremo za predelavo sadja, tako da lahko sedaj nudimo tehnološko dovršene in izpopolnjene procese predelave sadja.

Pridelujemo sadne sokove, kise in vina iz sveže stisnjenega sadja, brez konzervansov in dodanih sladkorjev. Ker je način pridelave sadja in zrelost ključnega pomena vse sadje pridelamo sami, saj lahko le tako zagotavljamo najvišjo stopnjo kvalitete naših produktov. Naši izdelki so vam na voljo pod blagovno znamko Frešjabka.

USLUGE

Na naši kmetiji izvajamo usluge stiskanja sadja in polnjenja sokov. Proces predelave poteka tako, da ko nam stranka svoje sadje dostavi, sadje označimo in ga prestavimo v posebej zato namenjene zaboje.

Na začetku predelovalne linije sadje opere avtomatizirana pralna naprava, ki ga nato pomakne v mlin. Mlin sadje nastrga in transportira na tračno stiskalnico.

Naribano sadje potuje po traku stiskalnice skozi valje, ki naribano kašo ožamejo, sok ki priteče pa se zbira v posebej zato namenjenih inox sodih. Sok pustimo v sodih 24 ur, da se zgodi naravni proces grobega usedanja s čimer se znebimo večjih delcev sadja v tekočini.

Po naravnem usedanju sok pasteriliziramo (hitra pasterilizacija 3 sekunde na 78 °C) in ga napolnimo v različne embalaže, glede na želje strank. Na voljo so vam steklenice velikosti 0,2l ali 1l, ter pvc ali alu vreče velikosti 5l s pipico za katere vam nudimo tudi različne namizne ali darilne embalaže.